علائم خرابی سنسور اکسیژن
علائم خرابی سنسور اکسیژن چیست و چگونه به وجود می‌آیند؟

سنسور اکسیژن در خودرو های امروزی قطعه ای مهم و کاربردی است. این سنسور در واقع نسبت مقدار اکسیژن به مقدار سوخت را مشخص می کند و مقدار آن را به سیستم کنترل مرکزی خودرو ها یا همان ECU اطلاع می دهد. مهمترین نکته در خصوص علائم خرابی سنسور اکسیژن این است که مصرف سوخت در خودرو افزایش پیدا میکند. اگر خودروی شما برند

انواع علائم خرابی سنسور اکسیژن عبارت‌اند از:

۱. روشن شدن چراغ چک موتور

یکی از علائم خرابی سنسور اکسیژن در خودرو ها روشن شدن چراغ چک خودرو ها است. البته چراغ چک خودرو ها ممکن است به دلایل دیگر نیز روشن شوند.

۲. بوی نامطبوع سوخت از خروجی اگزوز ماشین

اگر بوی نامطبوع سوخت در خروجی اگزوز خودرو در خودروی خود احساس می کنید می تواند یکی از نشانه های این موضوع باشد.

۳. افزایش مصرف سوخت

یکی دیگر از علائم خرابی این سنسور در خودرو های امروزی افزایش غیر متعارف مصرف سوخت در خودرو ها است. البته باید دقت کنید که نوع رانندگی نیز می تواند باعث بالا رفتن مصرف سوخت شود.

۴. بالا رفتن میزان آلایندگی

یکی دیگر از علائم خرابی سنسور اکسیژن بالا رفتن میزان آلایندگی در خروجی دود خودرو ها است. البته شاید بتوانید آن را با چشم عادی تشخیص دهید. به همین دلیلی باید از تست های آلایندگی خودرو استفاده کنید که دقیق ترین نتایج چرا به شما نشان می‌دهند.

۵. ریپ زدن خودرو در سربالایی ها

یکی دیگر از علائم خرابی سنسور اکسیژن در خودرو ها این است که زمانی که خودرو ها در معرض فشار و یا سربالایی قرار گیرند دچار مشکل شده و از لحاظ قدرت کم می آورند. این به اصطلاح ریپ زدن خودرو در سربالایی ها انسان این است که سنسور اکسیژن خودرو دچار خرابی شده است.

همچنین بخوانید: علائم خرابی سنسور اکسیژن پژو

مواردی که باعث خراب شدن سنسور اکسیژن می شوند

موارد اعلام شده در بالا به عنوان نشانه هایی برای علائم خرابی سنسور اکسیژن در خودرو ها به کار می روند. در این بین عوامل خرابی سنسور اکسیژن در خودرو ها نیز مهم هستند و باید به آن‌ها توجه خاصی شود.

 

انواع سنسور اکسیژن

۱. سوخت بی کیفیت

یکی از مهمترین موارد که باعث خراب شدن سنسور اکسیژن می شود را می توان استفاده از سوخت بی کیفیت دانست. استفاده از سوخت بی کیفیت باعث می‌شود که سنسور ها زودتر خراب شده و علائم خرابی سنسور اکسیژن زودتر نمایان شود.

۲. معیوب بودن شمع های خودرو ها

یکی دیگر از مواردی که باعث خراب شدن سنسور اکسیژن خواهد شد معیوب بودن شمع ها می باشد. یکی از مواردی که باعث خرابی و بروز علائم خرابی در سنسور اکسیژن می شود، استفاده از شمع های مشکل دار و معیوب است. این شمع ها باعث خواهند شد که احتراق به خوبی صورت نگیرد و در نتیجه دود های ناشی از احتراق ناقص از خودرو ها خارج شوند که باعث آسیب زدن به سنسور اکسیژن خودرو ها شوند.

۳. ضربه خوردن سنسور اکسیژن

یکی دیگر از مواردی که باعث خراب شدن سنسور اکسیژن می شود ضربه های ناشی از تصادفات است که باعث می شود سنسور ها دچار مشکل شده و خراب شوند. یکی از علائم خرابی سنسور اکسیژن در خودرو ها ضربه های ناشی از تصادفات است که باعث بروز نقص فنی در این سنسور ها می شود.

با توجه به موارد اعلام شده می توان دریافت که خراب شدن سنسور اکسیژن در موارد خاص رخ می دهد. علائم خرابی سنسور اکسیژن خودروها بعضاً قابل تشخیص بوده و افراد می توانند نوع خرابی را تشخیص دهند و البته برای تعویض سنسور اکسیژن خودرو باید حتماً از یک مکانیک ماهر کمک بگیرید.

سنسور اکسیژن چیست و چه کاربردی دارد؟

سنسور اکسیژن یک قطعه خاص و کوچک در خودروهای امروزی است. این سنسور در بعضی از خودرو ها ممکن است در داخل لوله اگزوز قرار گیرد و در بعضی از خودروها در بخش خروجی دود و یا جاهایی دیگر بسته می شود. همچنین ممکن است بعضی از خودرو ها داری بیش از یک سنسور اکسیژن باشند.

همچنین بخوانید: آموزش ریمپ ECU

 

درخشندگی لاستیک، تمیزکنندگی، جلوگیری از ترک خوردن لاستیک

این موارد بخشی از نقاط مثبت اسپری لاستیک AF است. این محصول مطئن و امتحان پس داده می تواند به کلی لاستیک خودرو تان را نو کند. برای بررسی این اسپری الان این محصول را بررسی کنید.
کلیک کنید

 

دانلود ویدئو سنسور اکسیژن چگونه کار می کند

سنسور اکسیژن در خودرو های امروزی وظیفه و کاربرد این را دارد که مقدار اکسیژن موجود برای ادغام با سوخت را مورد بررسی و رصد قرار دهد. در واقع برای اینکه سوخت در داخل خودرو بسوزد باید مقدار مناسبی اکسیژن با بنزین ترکیب شود تا سوخت مناسب برای اشتعال در داخل سیلندرها آماده شود. سنسور اکسیژن وظیفه بررسی مقدار ترکیب سوخت و اکسیژن را بر عهده دارد.

در این بین ممکن است برای سنسور اکسیژن خودرو ها مشکلاتی پیش بیاید علائم خرابی سنسور اکسیژن در خودرو ها قابل تشخیص بوده و سرنشینان می توانند با بررسی مقدار سوخت مصرف شده خودرو ها و افزایش سوخت مصرفی آن‌ها به خراب بودن سنسور اکسیژن شک کنند.

 

انواع خرابی سنسور اکسیژن

سنسور اکسیژن در کدام قسمت خودرو قرار دارد؟

سنسور اکسیژن روی اگزوز قبل از کاتالیست و در بعضی خودروهای که دو سنسور اکسیژن دارند، یکی قبل از کاتالیست و یکی بعد از کاتالیست قرار دارد.

 

دانلود ویدئو

 

چگونه سنسور اکسیژن را تعویض کنیم؟

اتصال الکتریکی را قطع کنید. یک پیچ گوشتی دو سو را در محل اتصال سوکت ها فشار بدهید و آن ها را از هم جدا کنید. با استفاده از آچار تخت سنسور اکسیژن را باز و آن را از اگزوز جدا کنید. سنسور جدید را سر جایش  قرار بدهید و با استفاده از آچار تخت آن را سفت کنید. سنسور را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید. سنسور را بیش از حد سفت نکنید چون ممکن است سیم ها قطع شوند. اتصال الکترونیکی را برقرار کنید.

نکته ۱: این سنسور مقدار اکسیژن گازهای خروجی را که در منیفولد دود هستند اندازه می گیرد و ولتاژی مناسب با اکسیژن موجود در سیستم را که نشانه رقیق یا غنی بودن مخلوط است به ECU ارسال می کند. ولتاژ کم ارسالی به ECU نشانه زیاد بودن اکسیژن (ولتاژ نزدیک به .. ۱) و سوخت رقیق و ولتاژ زیاد نشانه کم بودن اکسیژن در دود خروجی و غنی بودن سوخت است.

نکته ۲: کنترل سوخت در این سیستم به روش حلقه بسته انجام می گیرد.

نکته ۳: سنسور اکسیژن در دمای نزدیک به ۳۰۰ تا ۸۰۰ درجه سانتی گراد کار می کند، بنابراین سالم بودن گرمکن آن اهمیت زیادی دارد.

نکته ۴: خرابی سنسور مصرف سوخت را بالا می برد. گرمکن سنسور اکسیژن در دمای ۲۴ درجه سانتی گراد حدود ۴ اهم است.