نشانه های خرابی سنسور اکسیژن پژو
علائم خرابی سنسور اکسیژن پژو [همه مدل ها]

علل خرابی سنسور اکسیژن کدامند

معمولا این سنسور بعد از طی مسافتی مشخص کارایی خود را از دست می دهد و باید تعویض گردد، اما در مواردی پیش می آید که سنسور اکسیژن پژو زودتر از زمان تعیین شده خراب می شود که می تواند به علت های مختلفی باشد.

از جمله مهمترین علت در خرابی زودهنگام این قطعه، استفاده از سوختی با کیفیت پایین است.

خودرو های پژو جدید از استاندارد های یورو ۴ تبعیت می کنند اما متاسفانه عمده سوختی که در جایگاه های سوخت عرضه می شود سوخت یورو ۲ یا یورو ۳ می باشد که از کیفیت پایینی برخوردار هستند و از عمر این قطعه می کاهند.

مورد دیگر مشکل در شمع های خودرو است که عملیات احتراق را انجام می دهند و در صورتی که معیوب باشند فرایند احتراق ناقص انجام شده و عملکرد سنسور اکسیژن پژو مختل می شود.

مورد دیگر که می تواند این قطعه را خراب نماید ضربات احتمالی است که می تواند به آن ها وارد شود، چون این قطعات الکترونیکی محسوب شده پس به ضربه بسیار حساس هستند و ضرباتی که به علت های مختلف مانند تصادف به آن ها وارد می شود می تواند سنسور اکسیژن پژو را از کار بیندازد.

سنسور اکسیژن پژوعلائم خرابی سنسور اکسیژن پژو

  1. روشن شدن چراغ چک مربوط به سنسور اکسیژن پژو در صفحه آمپر یکی از مهمترین علائم این مورد است.
  2. همچنین در صورتی که مصرف سوخت خودرو شما نسبت به قبل افزایش پیدا کرده است می تواند نشان دهنده این امر باشد.
  3. از دیگر علل خرابی این قطعه می توان به انتشار بوی تند و نامطبوع از اگزوز خودرو اشاره کرد که معمولا با آلایندگی بیشتر نسبت به گذشته همراه است.
  4. بی شتاب شدن یا به اصطلاح بی نفس شدن خودرو به خصوص در سربالایی ها از دیگر عللی است که این هشدار را به ما می دهند.

تست سنسور اکسیژن های پژو

به منظور عیب یابی سنسور اکسیژن برند پژو نیاز به یک دستگاه کد خوان، ولت سنج و اسیلوسکوپ می باشد که با این دستگاه می توان ولتاژ های مختلفی به این قطعه وارد نمود و واکنشی که سنسور اکسیژن به هر یک از این مقادیر مختلف ولتاژ می دهد را ثبت کرد و با نتایج استاندارد یک سنسور اکسیژن سالم مقایسه نمود.

حذف سنسور اکسیژن در خودرو به چه معناست؟

در بسیاری از مدل های پژو مانند پارس، ۲۰۶، ۴۰۵ دو سنسور اکسیژن قرار گرفته است که معمولا یک سنسور در ابتدا و یک سنسور اکسیژن پژو در انتهای مخزن کاتالیست قرار می گیرد. اما گاهی اوقات مشکلی که پیش می آید مربوط به خودرو هایی است که از استاندارد های یورو ۴ تبعیت می کنند. به دلیل ناهماهنگی سوخت خودرو و استاندارد های مربوطه سنسور اکسیژن معمولا خطای نسبت سوخت به هوا را صادر می کند که این مسئله با تعویض سنسور حل نمی شود و گاهی نیاز است تا سنسور دوم را از مدار خارج نماییم تا با تبدیل شدن استاندارد های خودرو به یورو ۲ مشکل مربوطه حل شود.

سنسورهای اکسیژن در نزدیکی مبدل کاتالیزوری قرار دارند

سنسور اکسیژن پژو کجاست؟

این قطعه در مدل های مختلف می تواند متفاوت باشد اما معمولا اگر خودرو یک سنسور داشته باشد در ابتدای مسیر اگزوز نصب می شود و نسبت هوا به سوخت را محاسبه کرده و در صورتی که نسبت این موارد در حد استاندارد نباشد،

این قطعه این نسبت را با توجه به شرایط آب و هوایی و محیطی تنظیم می کند. در برخی از مدل ها که معمولا از استاندارد های یورو ۴ تبعیت می کنند دو سنسور اکسیژن قرار گرفته که با دقت بیشتری و حساسیت بالاتری این کنترل را انجام می دهند.

بهترین زمان تعویض چه موقع است؟

برای اینکه توان حداکثری موتور کاهش نیابد نباید بگذاریم سنسور اکسیژن خراب شده و بعد آن را تعویض نماییم، بلکه توسط بسیاری از کارشناسان خودرو توصیه می شود که بعد از طی مسافت های مشخصی توسط خودرو، سنسور اکسیژن آن را تعویض نمایید که این مقدار برای خودرو های جدید چیزی در حدود ۱۶۰۰۰۰ کیلومتر است.

آموزش تعویض:

 

دانلود ویدئو

 

سنسور اکسیژن پژو چیست و چه کاربردی دارد؟

جلوگیری از آلودگی محیط زیست و همچنین کاهش مصرف سوخت از جمله مواردی هستند که توجه به آن ها بسیار حائز اهمیت است. قطعه ای که وظیفه کنترل این موارد در خودرو را بر عهده دارد سنسور اکسیژن نام دارد.

دانلود جزوه ایساکو در مورد خرابی سنسور اکسیژن پژوbsp;