باطری OPZS چیست
باطری OPZS قلب خودروی شماست.

باطری OPZS دارای ساختار اسیدی یا تر هستند که در خودرو ها کار تولید انرژی را انجام می دهند و دارای مولفه ها و مزایا و معایب ویژه ایی می باشند که در این مقاله می خواهیم به صورت تخصصی به این موضوع بپردازیم.

باطری OPZS چیست: باطری هایی اسیدی و چند سلولی از ۵۰ تا ۳۰۰ آمپر هستند که، در خودرو برای تامین و تولید انرژی به کار می روند و حداکثر راندمان شارژ را دارند. البته این باطری ها در مقیاس بزرگتر ۲ سلولی از ۱۰۰ تا ۳۰۰۰ آمپر برای صنایع دیگر چون سیستم های حفاظتی، پست های مخابراتی و… هم ساخته می شوند.

اما باطری OPZS چیست و چه کاربردی دارد؟

باطری OPZS در خودرو انرژی لازم جهت روشن کردن اتومبیل را تامین می کند. و پس از روشن شدن، دینام نیروی برقی مورد نیاز جهت لوازم جانبی و رفاهی اتومبیل را از طریق باطری ذخیره می کند. سلامت باطری OPZS بر عملکرد سالم خودرو تاثیر مستقیم دارد. بدون باطری مناسب اتومبیل قادر به حرکت کردن نیست. پس جزو قطعات مهم اتومبیل و به عبارتی قلب خودروی شما محسوب می شوند.

باطری OPZS در مقابل سولفاته شدن بسیار مقاوم است

همچنین بخوانید: آموزش باطری سازی

ویژگی های ساختار باطری OPZS را بشناسیم

در هر محفظه ی باطری OPZS چند صفحه ی سربی دارای بار الکتریکی مثبت و منفی قرار دارد. که میان آنها جدا کننده ایی نفوذ ناپذیر نصب شده است. این صفحه ها در محلولی رقیق شده از آب و اسید سولفوریک شناورند.

صفحه ها به وسیله ی اتصال دهنده ایی به هم وصل می شوند که، به آن سلول می گویند. هر کدام از این سلول ها توانایی تولید ۲ ولت برق را دارند. از جمله ویژگی های ساختار باطری OPZS این است که اسید داخل محفظه به گونه ایی ساخته شده که به شدت در مقابل سولفات شدن مقاوم است.

به خاطر همین امر در مقایسه با نمونه های مشابه عمر بیشتری دارد. یکی دیگر از ویژگی های ساختاری باطری OPZS قابل شارژ بودن آن می باشد. که می توان دو یا چند باره مورد استفاده قرار گیرد. در صورتی که باطری در اواخر عمر باشد ضعیف شده و شارژ را قبول نمی کند. در این شرایط باطری باید تعویض گردد.

OPZS دارای ساختاری اسیدی و تَر می باشد.

ویژگی های باطری OPZS معرف برتری باطری است.

باطری OPZS با بدنه ضد اسید و مساعد تولید شده به همین خاطر محدوده ی دمایی مناسب جهت داشتن بهترین عملکرد را دارد. از دیگر ویژگی های باطری OPZS هزینه ی ساختن آن است که نسبت به سایر باطری ها ی مشابه هزینه ی کمتری را در پی دارد.

دیگر ویژگی های باطری OPZS مقدار ولتاژ و آمپر آن است که با هم بررسی می کنیم.

یک نمونه باطری OPZS با ولتاژ ۴۸ ولت

ولتاژ باطری OPZS چقدر است؟

ولتاژ میزان قدرت یک باطری را نشان می دهد. که با حرف w مشخص می شود. این باطری ها اصولا از ولتاژ ۲ تا بالاتر تولید می شوند. سیستم های برق خودرو های سواری به طور معمول دارای ولتاژ ثابت ۱۲ هستند.

آمپراژ باطری OPZS چقدر است؟

میزان سرعت انرژی خارج شده از باطری را نشان می دهد. شرکت سازنده هر خودرو آمپراژی را به عنوان حداقل تعیین می کند. که باطری باید این حداقل آمپر تعیین شده را پشتیبانی کند.این  تا ۳۰۰ آمپر را پشتیبانی می کند. و آمپر با حروف Ah مشخص می شود. هر خودرو ولتاژ و آمپر معمول خود را دارد که در صورت زیاد یا کم شدن آمپر خودرو صدمه می بیند.

نکته: باطری خودرو سواری معمولا ۱۲ ولت می باشند.

بررسی مزایا:

هزینه ی مراقبت این باطری ها کم است، قابل اعتماد و کم خطر هستند. همچنین هزینه خرید این باطری نسبت به نمونه های مشابه کمتر است. به دلیل ارزان قیمت بودن مصرف کننده ی زیادی دارد. به علاوه به صورت ناگهانی از کار نمی افتد. و مصرف کننده را شوکه نمی کند. مهمتر از همه کارایی شارژ بالایی دارد. یعنی مدت زمان زبیشتری شارژ می ماند.

همچنین بخوانید: آیا باطری اتمی قابل تعمیر است؟

بررسی معایب:

  1. باطری ها به طور معمول هر چند سال یک بار باید تعویض شوند. ولی طول عمر OPZS نسبت به سایر باطری ها بالاتر است.
  2. باطری OPZS نیازمند چک کردن سطح آب باطری خودرو است.
  3. برای محیط زیست مناسب نیست و آلودگی ایجاد می کند.
  4. چون قالب باطری باز است اسید داخل باطری احتمال بیرون ریختن دارد به همین خاطر در هر جایی از خودرو قابل نصب نیست.
  5. میزان آب و اسید موجود در باطری موجب شده است که وزن زیادی داشته باشد.
  6. با استفاده نکردن طولانی مدت از اتومبیل OPZS را تخریب می شود. (سولفاته شدن)

سولفاته شدن به این صورت است که صفحات باطری سولفات شده و شارژ لازم را جذب نمی کند. که به اصطلاح به این امر سولفاته شدن می گویند.

 

 

انواع باطری ا پی زد اسراهکار هایی برای بالا بردن طول عمر باطری OPZS

تمیز کردن سر قطب باطری ها، بررسی سطح اسید باطری، محکم بودن سر باطری، استفاده از آب مقطر، استارت نزدن بیجا در هوای بسیار سرد یا گرم و… موجب افزایش طول عمر می شود.

باطری خودرو در ایران به طور ثابت ۱۲ ولت می باشند.

همچنین بخوانید: علت سفید شدن باطری ماشین چیست؟

عوامل کاهش طول عمر:

  1. استارت زدن بی جا، نقص در دینام
  2. استفاده مستقیم از باطری برای تامین کل برق خودرو
  3. استفاده بیش از حد لوازم جانبی برقی خودرو هنگام خاموش بودن ماشین
  4. و…

باعث کاهش عمر باطری می شود.

همچنین بخوانید: صبا باتری

 

کلام آخر

او پی زد اس چیست؟ در پاسخ به سوال او پی زد سی چیست می توان گفت باطری های اسیدی سخت کار با طول عمر بالا می باشد. که چندین دهه می باشد با آمپراژ ۵۰ تا ۳۰۰۰ تولید می شوند که نه تنها در اتومبیل بلکه در ارگان های بزرگتر چون نیروگاهها، مجموعه های تولید برق، سیستم های حفاظتی، ایستگاه های مخابراتی ، سیستم های انرژی خورشیدی و سایر مجموعه های صنعتی مصرف می شود.

لطفا در قسمت دیدگاه ها نظرات خود را با ما در میان بگذارید