خرید خودرو
نکات خرید خودرو دسته دوم

خرید خودرو دسته دوم از جمله توانایی هایی است که تا سر شما کلاه نرود به دست نخواهید آورد. از جمله این جمله خیلی ترسناک است. ولی در این مقاله می خواهیم به شما ۱۰ راهکار را ارائه کنیم که می تواند این ضرر را به حداقل برساند.

۱. بعد از ظهر ها برای خرید و بررسی خودرو نروید:

به هیچ عنوان بعد از ظهر یا شب خودرو را تحویل نگیرید چنان چه از نمایندگی و یا نمایشگاه برای تحویل خودرو با شما تماس برقرار شده است تا خودروی خود را تحویل بگیرید حتماً با عذر و بهانه این زمان را به صبح یا ظهر روز بعد موکول کنید.

اما چرا؟

شما باید بدانید که به هنگام تاریک شدن و حتی با آغاز آن قادر نخواهید بود خط و خش و ضربه، شکستگی ها و سایر مشکلات را روی خودروی خود تشخیص دهید چشمان شما در غروب و نور کم هرگز کارایی لازم برای تشخیص مشکلات احتمالی را ندارد حتماً حواستان باشد که زمان را هنگام تحویل خودرو در نظر داشته باشید.

۲. توصیه همیشگی: عجله ممنوع

با عجله خودرو را تحویل نگیرید اگر زمان تحویل خودرو یا قرار ملاقات برای خرید فرا رسیده است با یک برنامه ریزی خوب زمان لازم را برای تحویل خودرو در نظر بگیرید و بدون عجله به سراغ آن بروید تجربه ها نشان داده که بسیاری از مشکلاتی که هنگام تحویل خودرو به دلیل عدم دقت کافی که ناشی از عجله بوده اتفاق افتاده است بنابراین زمان کافی را برای خرید خودرو در نظر بگیرید.

۳. بررسی ظاهری بدنه و رنگ بصورت دقیق می تواند مانع ضرر شما شود

در اولین قدم باید به سراغ بدنه و رنگ خودرو بروید در این بررسی شما دو وظیفه دارید:

۱. در ابتدا بازرسی رنگ و خط و خش ها و در ادامه بررسی ضربه ها یا مشت های روی بدنه خودرو. همانطور که گفته شد در نور مناسب و همچنین بهتر است در محیطی باز و روشن از زوایای مختلف، بدنه خودرو را بررسی کنید و حتماً این کار را در زاویه نزدیک به موازات بدنه هم انجام دهید دقت کنید که خط و خش یا ضربه ای در هیچ نقطه ای از خودرو وجود نداشته باشد.

۲. همچنین تمامی خط ها و طراحی های بدنه را با دقت بیشتری بررسی کنید هنگامی که در حال بررسی رنگ هستید قطعات نزدیک به بدنه همچون شیشه ها را نیز با دقت بررسی کنید وجود هر گونه رنگ یا پاشیده شدن رنگ و هاله ای از رنگ می تواند نشانه های رنگ شدن مجدد خودرو باشد پس این دو مورد را خوب به خاطر داشته باشید .

در مرحله بعد به سراغ سپر و گلگیرها بروید با دقت علاوه بر قسمت های قابل مشاهده قسمت داخلی و خارج از دید را نیز بررسی کنید چنانچه قطعه ای فلزی در آنها به کار رفته است وجود زنگ زدگی های بزرگ می تواند مانعی برای تحویل خودرو باشد.

۴. بررسی تمام قسمت های خارجی خودرو

حال درها، کاپوت، درب، باک، صندوق عقب وغیره را با دقت بررسی کرده و عملکرد آنها را زیر نظر بگیرید دقت کنید که به خوبی و بسیار روان باز و بسته شوند و هنگام بسته شدن به خوبی در سر جای خود قرار بگیرند به صدای بسته شدن هم دقت کنید چرا که صدای غیر نرمال یا زیاد معمولاً نشانگر تغییراتی در بدنه است این تغییرات ممکن است بر اثر صافکاری به وجود آمده باشند هنگام بسته بودن این در ها فاصله ها و درزها را بررسی کنید که مشکلی از جمله عدم تراز بودن وجود نداشته باشد.

این موارد نه تنها برای خودرو های دسته دوم قابل استفاده است بلکه باید در هنگام خرید خودرو های نو نیز استفاده شود در نهایت به سراغ تایرها بروید به فاق و آج های لاستیک با دقت نگاه کنید هرگونه علایم زدگی بیش از حد یا خراش های عمیق می تواند نشان دهنده ضربه های قبلی خودرو باشد.

۵. بررسی تجهیزات داخلی خودرو

حال در خودرو نشسته و ادوات داخلی خودرو را بازرسی کنید این قسمت شاید کمی جزئی تر باشد و البته زمان بیشتری از شما بگیرد چرا که بررسی تمامی این موارد و تجهیزات داخلی کمی وقت گیر است می توانید موارد مهمتر را با دقت بررسی کنید و سایر موارد را به یک بررسی اجمالی بسنده کنید.

با این حال اگر تمایل به چک کردن تمامی این قطعات دارید از شخصی که می خواهید خودرو را بخرید، باید زمان کافی برای آن در نظر گرفته شود.

در ابتدا به سراغ شیشه بالابرها بروید و عمکرد هر چهار در را در بالا و پایین آمدن بررسی کنید دقت کنید که تا انتها شیشه ها را پایین کشیده و سپس بالا ببرید و این کار را چند بار تکرار کنید.

لاستیک خودروتان را با یک اسپری لاستیک خوب نو کنید

یکی از اولین قطعاتی از خودرو که در نگاه اول دیده می شود لاستیک خودرو شماست. با تهیه اسپری لاستیک خوب می توانید درخشندگی چشم نوازی به ان ببخشید.
کلیک کنید

حال به سراغ کیلومتر شمار بروید مطمئناً خودروی صفر کیلومتری که برای چند ده کیلومتر استفاده شده است مناسب خرید نخواهد بود. بررسی عملکرد کولر یکی از نکات مهم برای تحویل خودرو به حساب می آید این کار را با کمی شکیبایی و دقت انجام دهید تا از عملکرد آن مطمئن شوید.

تمامی آمپر ها و درجات و چراغ های مختلف را با دقت بررسی کنید. دقت کنید که در عملکرد آنها اختلالی وجود نداشته باشد به عنوان مثال ترمز دستی را بالا بکشید و دقت کنید که چراغ روشن می شود.

عملکرد صندلی و اهرم های آن را با دقت تست کنید و این کار را چند بار تکرار کنید تا اگر مشکلی وجود دارد سریعاً مشخص شود. سایر تجهیزات موجود در خودرو بسته به مدل و برند خودرو را با آگاهی و دانش کامل بررسی کنید تا مشکلی وجود نداشته باشد.

۶. بررسی سیستم روشنایی خودرو

از دوستی کمک بگیرید و تمامی چراغ های جلو و عقب و همچنین چراغ های راهنما را با دقت بررسی کنید که عملکرد مناسبی داشته باشند در این زمان جهت چراغ های بالا و پایین را هم بررسی کنید که به خوبی عمل کنند. علاوه بر روشنایی، باید نور کافی و مناسب هم از این چراغ ها منتشر شود همچنین سیستم های روشنایی داخل خودرو را هم برررسی کنید.

۷. بررسی قسمت موتور

چه در حالت روشن و چه در حالت خاموش کاپوت را بالا بزنید و به خوبی عملکرد قسمت های مختلف را زیر نظر بگیرید به سراغ سینی زیر خودرو بروید و دقت کنید که علاوه بر این ناحیه در سایر نقاط هم لکه های روغن وجود نداشته باشد وجود لکه های روغن روی سینی کف خودرو نشان دهنده روغن ریزی احتمالی و یا تعمیرات گذشته موتور است.

درب های رادیاتور، باکس آب پاش، روغن ترمز، روغن موتور و غیره را تست کنید که به خوبی در جای خود قرار گرفته باشند به هنگام این بررسی همچنین سطح انواع روغن ها را در موتور بررسی کنید که حاوی مقدار تعیین شده باشند.

هنگام روشن بودن موتور به صدای خودرو گوش فرا دهید تا بسته به تجربه خود متوجه عیب و ایراد های احتمالی شوید. باتری و سر باتری ها را زیر نظر بگیرید و در صورتی که باتری شما از نوع اسیدی است مقدار هر سلول را هم با دقت بررسی کنید.

۸. بررسی تجهیزات و متعلقات خودرو

متعلقات معمول خودرو همچون جک، زاپاس، کلید زاپاس، جعبه های ابزار، مثلث خطر و آچار چرخ که از متعلقات عمومی هستند و باید همراه خودرو باشند را بررسی کنید که علاوه بر موجود بودن سالم هم باشند. ممکن است شرکت و کارخانه مربوطه تجهیزات بیشتری را تضمین کرده باشد که باید این موارد را هم خودتان بسته به مدل خودرو بررسی کنید.

نکات مهم :

به هنگام تحویل و در پایان بررسی ها یک چک لیست به شما ارائه می شود که شما با امضا کردن آن تأیید می کنید که موارد ذکر شده در لیست به صورت صحیح و سالم تحویل شما شده است. با دقت موارد ذکر شده را بررسی کنید چرا که پس از امضا، نمایندگی هیچ تعهدی به شما در قبال این موارد ندارد.

بهتر است در همان نمایندگی به صورت اجمالی قابلیت های خودروی خود را توسط متخصصان فرا بگیرید به صورت معمول و برای خودروهای داخلی مدارک باید نهایتاً در مدت ۲۰ الی ۳۰ روز به دست شما برسند برای نصب پلاک نمایندگی نباید هزینه ای از شما دریافت کند حتماً پشت خودروی خود بنشینید و در همان محوطه کمی با خودرو رانندگی کنید و موارد قابل بررسی با گوش یا چشم را بررسی کنید بهتر است به همراه یک دوست به سراغ تحویل خودرو بروید و توسط یک همراه ترجیحاً خبره تمامی این موارد را با دقت بررسی کنید.

بحث و مشارکت شما
تجربه ای از خرید خودرو دارید؟
خودروی دسته دوم بخریم یا نو؟
نکته حقوقی از خرید خودرو دسته دوم که ضروری می بینید روی آن تاکید شود
ایده هایی برای تخفیف گرفتن بیشتر و خرید خودرو ارزان
در قسمت دیدگاه ها به اشتراک بگذارید