آموزش نصب دزدگیر خودرو
آموزش نصب دزدگیر خودرو

آموزش نصب دزدگیر به اندازه خرید دزدگیر مهم است. در این مقاله ما به شما آموزش می‌دهیم که چگونه می توانید دزدگیر خودروی خود را نصب کنید. این آموزش کاملاً به صورت ساده و کاربردی بوده و شما می توانید با مطالعه این مقاله به راحتی دزدگیر خود را نصب کنید.

این نکته را به یاد داشته باشید که انواع مختلف برند دزدگیر در ایران به فروش می رسد، این آموزش بر اساس دزدگیرهای استاندارد تهیه شده و در خصوص همه دزدگیرهای استاندارد کاربرد دارد. شما به راحتی می توانید با استفاده از این آموزش دزدگیر خودروی خود را نصب کرده و امنیت خودروی خود را تأمین نماید.

انواع سیم دزدگیر خودرو:

برای نصب سیم دزد گیر می بایست با سیم های دزگیر اشنا شویم که عبارتند از

۱. سیم برق دزگیر:

سیستم دزگیر نیاز به برق V 12 بوده و برای این منظور توسط دو عدد سیم به رنگ قرمز (به فیوز + وصل) و سیم مشکی (بدنه) به برق خودرو وصل می باشد، جهت اتصال اسن سیم (قرمز) یک فیوز تعبیه شده و ضمناً از برق BAT سوئیچ گرفته می شود مقدار آمپر فیوز با توجه به اینکه بر روی سیم طراحی شده تعیین می گردد و معمولاً بین ۲۰ الی ۳۰ آمپر می باشد. در نقشه های دزگیر این سیم (قرمز) با حروف BAT، ۱۲ +، input مشخص شده است و سیم مشکی با علامت بدنه یا Grount مشخص شده است.

همچنین بخوانید: آموزش برق خودرو

۲. سیم راهنما:

سیم راهنما جزء سیم های خروجی می باشد و باید به دسته سیم راهنمای خودرو نصب گردد. در صورتی که دزدگیر دو عدد سیم داشته باشد این دو سیم همرنگ مربوط به راهنما می باشد یکی راهنمای چپ یکی راهنمای راست متصل می شود. در صورتی که یک سیم داشته باشد این سیم توسط دیود ۴۰۰۷ به دسته سیم راهنمای خودرو نصب می شود.

نکته: سیم های راهنما در نقشه ها با علائم زیر مشخص می شود در صورتی که نقشه نباشد می توان به روش زیر سیستم های راهنما را مشخص نمود ابتدا مثبت و منفی دزدگیر را متصل نموده و سپس تک تک سیم ها را با لامپ تست امتحان می کنیم.

۳. سیم آژیر:

این سیم را می توان به روش زیر نیز مشخص نمود سیم قرمز و مشکی دزدگیر را به برق ۱۲ ولت وصل می کنیم این سیم در حالت

۴. سیم حس گر ACC دزدگیر:

این سیم به فیش ACC سوئیچ متصل می شود و وظیفه آن قطع مدار دزدگیر در حالت روشن بودن خودرو می باشد. در بعضی از دزدگیر ها این سیم را با IGN نشان می دهند.

نکته: سیم هایی که درای این سیم می باشند مجهز به سیستم آنتی کارجک می باشد بدین منظور که هرگاه شخصی خودرو را روشن نمود صاحب خودرو می تواند بوسیله ریموت خودرو را با فعال نمودن رله قطع کن، موتور را خاموش نماید.

۵. سیم های لای دری دزدگیر:

در سیستم دزدگیر دو عدد سیم مربوط به لای دری می باشد.

  • الف) لای دری منفی و با علامت
  • ب) لای دری مثبت و با علامت

۶. سیم کاپوت:

سیم های کاپوت در نقشه ها با علائم زیر مشخص می شود.

۷.سیم صندوق پران:

در بعضی از دزدگیر ها یک سیم با علامت Trankopen که مربوط به صندوق پران می باشد این سیم برق منفی ارسال می کند می توان با استفاده از رله و یک الکترو موتور درب صندوق را طبق نقشه زیر باز نمود، جهت فعال نمودن این سیم می بایست دکمه چهارم ریموت را به مدت دو ثانیه ممتد نگه داریم.
در بعضی از دزدگیر ها سیم Trankopen وجود ندارد.

برای استفاده سیم دیگری وجود دارد که در نقشه با علامت -۲۵θmA مشخص شده است که می توان به عنوان سیم صندوق پران استفاده نمود.

۸. سیم های قفل مرکزی:

در دزدگیر ها شش عدد سیم وجود دارد که مربوط به سیم قفل مرکزی است که می توان این ۶ عدد سیم را به دو دسته تقسیم نمود.

  1. Look
  2. unlook

هر کدام از این سیم ها دسته سه تایی به یک رله در داخل کنترل یونیت دزدگیر متصل شده است که این رله ها توسط ریموت فعال می شود برای تشخیص سیم های قفل مرکزی می توان از روی نقشه دزدگیر شناسایی نمود.

در صورتی که نقشه دزدگیر موجود نباشد به روش زیر عمل می کنیم. سیم های قفل مرکزی دارای رنگ های یکسان بین دو دسته می باشد مثلاً اگر یک دسته سفید، قرمز، سبز باشد دسته بعدی نیز سفید، قرمز، سبز با یک رنگ دیگری خط دار شده است.

حالت های تست سیم دزدگیر خودرو را حتما آموزش ببینید:

  1. در حالت (قفل) arm تک سیگنال
  2. در حالت (باز) disarm دوسیگنال
  3. در حالت alarm دائم سیگنال (دائم چشمک می زند به مدت یک دقیقه)

اجزای دزدگیر خودرو

چگونه سیم های دزدگیر بدون نقشه تعیین کنیم؟

در صورتی که بخواهیم بدون نقشه سیم های آن را مشخص کنیم به روش زیر اقدام می کنیم.

  1. سیم قرمز و مشکی را به برق V 12 وصل می کنیم.
  2. سیم آزیر را به آژیر یا لامپ تست وصل می کنیم.
  3. تک تک سیم ها را با لامپ تست بدین بدین صورت که یک طرف لامپ تست را به برق مثبت و طرف دیگر آن را به تک تک سیم ها وصل می کنیم، آن سیمی که آزیر را فعال کند سیم لای دری مثبت می باشد و اگر سیمی نباشد که آزیر را فعال نماید می بایست لامپ تست را به بدنه وصل نمود در صورت آژیر زدن سیم دیگر منفی تحریک می باشد.

سیم لای دری خودرو ها به دو صورت وجود دارند:

  1. منفی قطع
  2. مثبت قطع

اکثر خودرو ها منفی قطع می باشند در حال حاضر خودروی مزدا ۳ مثبت قطع می باشد برای نصب سیم لای دری می بایست سیم کلید لای دری را مشخص نمود و سپس سیم دزدگیر را به آن متصل نمائیم.

کاربرد رله:

  1. جلوگیری از افت ولتاژ
  2. استفاده از کلید ظریف
  3. افزایش عمر کلید
  4. کاهش قطر سیم
  5. جهت تشکیل مدار های متفاوت
  6. استفاده از حساسیت در مدار های الکترونیک

سیستم قفل مرکزی از سه قسمت تشکیل شده است:

  1. میکروسوئیچ
  2. الکتروموتور
  3. کنترل یونیت

۱-الکترو موتور آهنربائی

الکترو موتور هم در دو نوع می باشد. الکترو موتور برقی و الکترو موتور آهنربایی

نکته: جهت آزمایش الکترو موتور حتماً آن را با باتری آزمایش می کنیم.

نکته: به الکترو موتور درب خودرو بین چهار الی شش دهم ثانیه (S4/0 الی S 6/0) نباید بیشتر برق اعمال شود.

سیم قفل چیست؟

سیمی که برق مثبت می گیرد و باعث می شود الکترو موتور درب را قفل کند سیم قفل ینامیده می شود.

الکترو موتور پنج سیمه چیست؟

این الکترو موتور دارای پنج عدد سیم می باشد که سه عدد مربوط به میکرو سوئیچ و دو عدد دیگر مربوط به موتور برقی الکترو موتور می باشد. برای تشخیص سیم های موتور حتماً با اهم متر آزمایش می کنیم، دو سیمی که دارای مقاومت می باشند مربوط به موتور برقی الکترو موتور می باشد.

دوست دارید داشبورد خودرو تان را مثل روز اول کنید؟

بخش زبادی از زندگی ما در خودرو گذاشته می شود. با داشتن یک داشبورد تمیز و حرفه ای انگیزه بیشتری برای رانندگی برای خود و سرنشینان ایجاد کنید.
  • براق کننده عالی
  • تمیزکننده قوی
  • دارای خاصیت نگه داری
کلیک کنید

میکرو سوئیچ چیست؟

این قطعه در روی درب راننده قرار دارد و وظیفه دارد به کنترل یونیت اعلام نماید که درب ها را باز و یا بسته نماید. جهت این کار یک برق منفی به سمت کنترل یونیت ارسال می کند.

می توان گفت عملکرد میکرو سوئیچ مثل استوپ چراغ جلو می باشد.

میکروسوئیچ به کنترل یونیت متصل می باشد. جهت تست میکروسوئیچ آن را با اهم متر آزمایش می کنیم می بایست پایه وسط یک بار به فیش سمت چپ و بار دیگر به فیش سمت راست ارتباط داشته باشد. در غیر اینصورت خراب می باشد ضمناً هنگام خراب شدن میکرو سوئیچ کلیه درب های خودرو باز و بسته نمی شوند.

در بعضی از میکروسوئیچ ها در داخل الکترو موتور قرار داده می شود که این الکترو موتور ها معروف به الکترو موتور سه سیمه می باشد.

کنترل یونیت چیست؟

کنترل یونیت قفل مرکزی (در بعضی جا ها یونیت کنترل یا Immobilizer ECU هم گفته می شود) وظیفه دارد با توجه به دستور میکروسوئیچ برق مثبت و منفی الکترو موتور ها را تأمین نموده و حداکثر به مدت S 6/0 برق ارسال نماید.

در خودروی پراید این کنترل یونیت دارای هفت عدد سیم می باشد.

 

ایموبلایزر چگونه کار می کند

طرز کار سیستم ضد سرقت کنترل یونیت:

هر گاه کلید را بچرخانیم و اقدام به باز کردن خودرو نمائیم از سیم وسط متیرو سوئیچ یک برق منفی به سیم سمت راست ارسال می گردد و در نتیجه میکروسوئیچ برق منفی را گرفته در نتیجه یک برق مثبت به سیم سبز و یک برق منفی به سیم قرمز به مدت ۶/۰ ثانیه جهت الکترو موتور ارسال می کند و درب خودرو باز می شود و موقع قفل کردن این عمل در جهت عکس اجرا می گردد.

راهنمای سیستم ضد قفل دزدگیر خودرو

ا

آموزش تشخیص COM و  NC و NO در دزدگیر خودرو:

  1. کافی است به روش زیر اقدام نمود همیشه سیم های وسط COM می باشند و معمولاً نسبت به سیم های دیگر بلند تر می باشند.
  2. سیم NC توسط اهم متر به COM راه دارد.
  3. سیم NO توسط اهم متر به COM راه ندارد.

سیستم قفل مرکزی خودرو ها به چهار دسته تقسیم می شود.

  1. خودرو هایی که دارای محرک می باشند مثل پراید این خودرو ها دارای میکروسوئیچ بوده و توسط کلیه درب ها باز و بسته می شوند.
  2. خودرو هایی که منفی تحریک می باشند مثل پژو در این خودرو ها جهت قفل و باز کردن ری موت روی سوئیچ انجام می گیرد.
  3. خودرو هایی که مثبت تحریک می باشند این خودرو ها مانند خودرو های فوق بوده با این تفاوت که برق مثبت صادر می شود.
  4. خوردو های خاص ۲۰۶، زانتیا، سمند سورن

شوک سنسور (سنسور ضربه):

شوک سنسور وسیله ای است که در صورت ضربه زدن به خودرو فعال شده و یک برق منفی جهت تحریک دزدگیر ارسال می کند شوک سنسور دارای یک ولوم بوده که می توان حساسیت آن را تغییر داد.

شوک سنسور دارای دو مدل می باشد:

  1. مدل سه سیم: دارای یک سیم قرمز که برق مثبت می باشد و یک سیم مشکی که برق بدنه می باشد و دارای یک سیم رنگی (به غیر از رنگ قرمز و مشکی) که سیم تحریک می باشد.
  2. مدل چهار سیم: همانند سه سیم عمل کرده با این تفاوت که سیم چهارم تحریک سنگین می باشد بدین صورت که سیم قرمز + (مثبت)، سیم مشکی منفی (-) و دو سیم دیگر تحریک می باشند.

سیم آلتراسونیک چیست؟

سنسوری می باشد که بر روی داشبورد یا نزدیک آئینه جلو نصب می گردد و بر اساس صوت کار می کند این سنسور معروف به چشمی بوده ولی بر اثر نور های LED آن هیچ عملی را نشان نمی دهند فقط LED فعال بودن آلترا سونیک را نشان می دهد. آلتراسونیک سه عدد سیم دارد که یکی به علامت × (ضربدر) مشخص شده که به برق مثبت وصل می شود و سیم دیگر مشکی ساده می باشد که به برق منفی وصل می شود و سیم سوم که خط دار می باشد برق تحریک است.

نکته: دزدگیر هایی که مجهز به آلتراسونیک می باشد حتماً دارای سوکت مخصوص می باشند در صورتی که دزدگیری مجهز به آلتراسونیک نباشد می توان به شوک سنسور طبق نقشه زیر و با استفاده از دو عدد دیود نصب نمود.

نکته: جهت قطع چراغ های LED در زمان روشن بودن خودرو می توان با استفاده از رله و طبق نقشه زیر اقدام نمود.

FooT Breek (قفل کودک): این سیم به فشنگی ترمز وصل می شود و با زدن اولین ترمز کلیه درب های خودرو بسته می شوند (قفل می شوند) در صورتیکه این سیم به IGN سوئیچ وصل شود با روشن نمودن خودرو کلیه درب ها قفل می شوند.

مدار بالا پس از روشن شدن خودرو همه در ها قفل می شوند چون سیم Foot Breek برق آن مستقیماً از ING گرفته شده است.

پاور ویندوز دزدگیر خودروپاور ویندوز دزدگیر چیست؟

دستگاهی است به صورت جانبی بر روی دزدگیر نصب می شود که وظیفه آن هنگامی که قفل دزدگیر را فعال می کنیم در صورت باز بودن شیشه ها، شیشه های خودرو به صورت اتوماتیک بسته می-شوند و در دو مدل وجود دارد.

  1. دو کانال: مربوط به خودرو هایی مانند پراید که فقط دو بالا بر دارد.
  2. چهار کانال: مربوط به خودرو هایی مانند سمند که چهار عدد بالا بر شیشه دارند.

نکاتی که باید هنگام نصب پاور ویندوز رعایت نمود:

  1. برق پاور ۱۲+ BAT سوئیچ گرفته می شود و حتماً با فیوز A 20 بسته می شود.
  2. برق پاور ویندوز را از برق پشت فیوز گرفته نمی شود.
  3. پاور ویندوز مجهز به سیم های زیر می باشد:
  4. دارای برق + و منفی (-) می باشد که توسط سیم قرمز و مشکی به BAT سوئیچ متصل می گردد.
  5. دارای چهار عدد یا هشت عدد سیم قطور که به کلید شیشه بالا بر متصل می گردد.
  6. سیم تحریک این سیم، به برق منفی تحریک می شود و به سیم رله قطع کن دزدگیر نصب می شود.
  7. سیم حس گر ولتاژ (ACC) این سیم به ACC سوئیچ وصل می شود و باعث می شود هنگامی که خودرو روشن گردید پاور قطع شود.
  8. برای نصب پاور ویندوز می بایست ابتدا سیم Down و سیم uop شیشه بالا بر را پیدا نمود برای اینکار کافی است شیشه بالابر مورد نظر را برق مثبت (+) و منفی (-) اعمال کنیم، سیمی که مثبت گرفته و شیشه ها بالا می رود سیم UP نام دارد. ضمناً باید دقت نمود سیمی که سمت موتور می باشد به سیم M پاور ویندوز نصب گردد. بقیه موارد مطابق نقشه فوق می باشد.

چگونه آمپر فیوز دزدگیر را محاسبه کنیم؟

برای محافظت از هر مصرف کننده ای از فیوز استفاده می کنند در واقع فیوز از عبور آمپر اضافی جلوگیری می کند با توجه به آنکه ولتاژ و توان الکتریکی مصرف کننده ها مشخص می باشد می توان شدت جریان مصرفی را از رابطه زیر بدست آورد.

طریقه محاسبه قطر سیم: هر سیمی دارای مقاومتی می باشد که از رابطه زیر به دست می آید.

R: مقاومت سیم بر حسب Ω (اهم)
ρ (رو): ضریب هدایت الکتریکی بر حسب (Ω〖mm〗^۲)/m
l: طول سیم بر حسب m
S: سطح مقطع سیم بر حسب mm^2

آشنایی با اصطلاحات تئوری دزدگیر خودرو:

در آموزش نضب دزدگیر ناچار هستید با برخی از مباحث نیز به صورت تئوری آشنایی اولیه داشته باشید اما در کار عملی همین که این اطلاحات گوشه ذهن تان باشد کافی است.

اختلاف پتانسیل:

با حرف V یا E نشان می دهند و نیرو و عاملی است که باعث حرکت الکترون می شود و واحد آن ولت است و با حرف V مشخص می شود با توجه به آن که جهت استفاده برای مصرف کننده، مقدار آن با اهمیت می باشد در نتیجه تمام مصرف کننده ها دارای مشخصات ولتاژی می باشند در صورتی که مقدار ولتاژ منبع بیشتر باشد باعث سوختن مصرف کننده می شود و در صورتی که ولتاژ مصرف کننده کم باشد مصرف کننده روشن نمی شود.

شدت جریان:

تعدا الکترونی که در واحد زمان از مصرف کننده عبور می نماید شدت جریان نام دارد و با حرف I مشخص می گردد، و واحد آن آمپر و با حرف (A) نشان داده می شود.

مقاومت:

هر عنصری که در برابر عبور الکترون جلوگیری کند مقاومت نامیده می شود. مقاوت با حرف R نشان داده می شود، واحد آن اهم (Ω) است.

قانون اهم:

V=R.I ، قانون اهم رابطه بین سه کمیت ۱-ولتاژ ۲-شدت جریان ۳- مقاومت را نشان می دهد.

توان الکتریکی:

مقدار انرژی که مصرف کننده، مصرف می کند را که با آن بتوانند کاری انجام دهد. توان الکتریکی گویند و از رابطه مقابل بدست می آید. واحد توان وات (w) می باشد.